©  BELGAIMAGE

Minderjarigen die op skivakantie wilden, kregen niet-goedgekeurde boosterprik in Brussels ziekenhuis

Enkele minderjarigen die op skivakantie wilden vertrekken, hebben in het Valida-ziekenhuis in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem hun boosterprik gekregen. Dat meldt VRT NWS en is bevestigd. Op dit moment is er eigenlijk nog geen boosterprik beschikbaar voor jongeren: het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA is nog bezig met de beoordeling. Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie meldt dat de situatie zich niet meer zal voordoen.

jvhBron: BELGA

Een moeder was woensdag met haar twaalfjarige zoon en vijftienjarige dochter naar Valida gegaan. De dochter had op school gehoord dat minderjarigen er een boosterprik zouden kunnen krijgen. Neven zegt dat het gaat om enkele vaccinaties door slecht geïnformeerde verplegers die de gewoonlijke ploeg vervingen omdat die door ziekte afwezig was.

In Oostenrijk en Italië wordt vanaf 1 februari de geldigheidsduur van dubbele vaccinatie vanaf twaalf jaar op zes maanden teruggebracht. Hierdoor is de vaccinatie van vorige zomer van veel van de Belgische jongeren niet meer geldig. De voorbije dagen kwamen er al oproepen om jongeren tussen twaalf en zeventien jaar oud zo snel mogelijk na de EMA-goedkeuring een derde prik toe te dienen.

Meer over Coronavaccin

Aangeboden door onze partners