©  BELGA

Mixed Relay op WK veldrijden in laatste instantie van zes naar vier renners, zeven landen staan aan de start

De formule van de Mixed Relay op het WK veldrijden is in laatste instantie gewijzigd. In plaats van zes worden er slechts vier renners ingezet. Er zullen zeven landen aan de start staan. De Mixed Relay is een testevent dat op het WK voor het eerst wordt georganiseerd, het deelnemersveld oogt weinig indrukwekkend.

“Veel nationale selecties zijn in Fayetteville aangekomen voor het WK met gereduceerde aantallen vanwege atleten die niet konden reizen als gevolg van ziekte of gedwongen quarantaine”, klinkt het in een mededeling van de UCI. “Om ervoor te zorgen dat de landen die vrijdag deelnemen aan de gemengde aflossing toch een team kunnen opstellen, heeft de UCI het aantal renners per team teruggebracht van zes naar vier. Elke deelnemende ploeg in Fayetteville zal twee rensters en twee renners opstellen.”

Daan Soete, Kiona Crabbé, Alicia Franck en Niels Vandeputte verdedigen de Belgische kleuren. Junioren Kenay De Moyer en Fleur Moors zijn de twee afvallers, zo bevestigde Belgian Cycling aan Belga.

De landen hebben ook de kans gekregen om twee teams van elk vier renners in te schrijven, meldde de UCI. Canada en de VS maakten gebruik van die optie. Naast België strijden Canada (met een A- en B-team), de VS (met een A- en B-team), Tsjechië en Italië om de wereldtitel.

De wedstrijd vindt morgen/vrijdag op de middag plaats (19u30 Belgische tijd).

(gvdl)

Meer over WK veldrijden

Aangeboden door onze partners