Jambon heeft het over “absurde situaties”. 

Jambon heeft het over “absurde situaties”. ©  BELGA

Jambon vraagt Italië en Oostenrijk ook jongeren zonder boosterprik toe te laten

Vlaams minister-president Jan Jambon gaat er bij Oostenrijk en Italië op aandringen om jongeren tussen 12 en 18 jaar, die nog geen boosterprik hebben gekregen, op hun grondgebied toe te laten. Dat laat zijn kabinet aan Belga weten.

Bron: BELGA

Op dit moment laten die twee landen min-18-jarigen alleen toe als ze een certificaat van derde prik kunnen voorleggen. Daardoor zien ook Vlaamse tieners hun krokusvakantie naar Oostenrijk of Italië mogelijk in het water zien vallen. Een boosterprik kunnen zij namelijk nog niet krijgen, omdat de Europese Geneesmiddelenorganisatie EMA nog geen advies gegeven heeft rond de derde prik voor min-18 jarigen.

“Tieners onder de 18 jaar aan de grens tegenhouden omdat ze niet geboosterd zijn, is schieten met een kanon op een mug, zeker nu de omikronvariant dominant is”, zegt Jambon. “Het leidt tot absurde situaties als individuele landen als Italië en Oostenrijk cavalier seul spelen en zelf gaan beslissen om jongeren toegang tot hun grondgebied te weigeren. Ik zal er bij die landen dan ook op aandringen de regeling aan te passen.”

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's