©  Twitter Richard Moore

En plots stopt Peter Sagan om je lekke band te vervangen: “Hij zag er veel jonger uit dan ik dacht”

Peter Sagan is woensdag 32 jaar oud geworden. De drievoudige wereldkampioen is momenteel op trainingsstage in Spanje, waar hij een gestrande wielertoerist uit de nood hielp.

Vincent Van Genechten

De Slovaak was dinsdag op Gran Canaria op pad met een groepje profs, waaronder ex-ploegmakker Michael Gogl (nu Alpecin-Fenix), toen ze Willie McColl tegenkwamen. De Schotse toerist had een lekke band en geen reserve meer bij en vroeg dus om hulp, wat hij ook kreeg.

“Het was al mijn derde platte tube tijdens een simpel ritje van twee uur”, aldus McColl bij road.cc. “Ik was dus afhankelijk van voorbijkomende renners. Ik deed dan ook teken toen ik een paar jonge gasten zich aankomen, die mij zonder te twijfelen hielpen met een nieuwe tube en een extra band zodat ik opnieuw verder kon.”

Die “jonge gasten” waren dus de profvrienden van Sagan. “Ik had hem eerst niet herkend”, geeft McColl toe. “Het was Michael Gogl die hem aanwees. Hij zag er veel jonger uit dan ik dacht. Dus daar stond ik plots: een 63-jarige Schot die geholpen werd door een paar profs en misschien wel de meest bekende renner van het peloton. Iedereen was heel vriendelijk en sloeg een babbeltje met mij. Ook Sagan trouwens, die best rumoerig is (lacht).”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners