Themabeeld vanuit de Cegeka Arena. 

Themabeeld vanuit de Cegeka Arena. ©  ISOPIX

Rechter tegen KRC Genk-fan: “Ik begin die Ultra’s heel vervelend te vinden”

Genk -

Een 30-jarige supporter van KRC Genk moet vrezen voor een stadionverbod van 3 jaar en 4 maanden cel omdat hij verdacht wordt van een vechtpartij tijdens een match tegen Club Brugge. De man ontkent.

Op 28 november 2021 speelde KRC Genk een thuismatch tegen Club Brugge. Toen Hans Vanaken in de vijfendertigste minuut een eerste goal maakte, ontstond er tumult bij de supporters van Genk. “U behoort tot de Ultra’s, heb ik vernomen. Ik weet niet wat er gaande is met de supporters daar, maar ik begin ze heel vervelend te vinden. Jullie staan hier wekelijks. Jullie maken beter plezier in plaats van jullie zo te misdragen”, haalde de rechter meteen uit. “Wat is er nu weer gebeurd?”  

De dertiger vertelde hoe het slachtoffer in hun supportersvak applaudisseerde bij de 0-1 van Club. “We hebben die persoon dan naar buiten begeleid”, zo sprak hij. Een uitspraak die bij de Tongerse rechter op niet veel sympathie kon rekenen. “Hoort u zelf wat u zegt? Iemand naar buiten begeleiden. Net of u bent een agent die daar de machtiging toe heeft.”

Stadionverbod

Eenmaal buiten het voetbalstadion kwam het volgens de aanklager tot een gevecht. “Het slachtoffer werd door een vijftal mannen naar buiten gebracht en kreeg meteen een slag op zijn neus en oog. Hij werd met verwondingen naar de medische post gebracht”, zo klonk het. Volgens de procureur is de dertiger de man die de slag toediende. Hij riskeert een celstraf van vier maanden, een geldboete van 800 euro en een stadionverbod van drie jaar.

De advocaat van de man zegt dat er onvoldoende bewijzen zijn dat haar cliënt geslagen heeft en vraagt de vrijspraak.

Vonnis volgt op 23 februari.