©  ISOPIX

Na 22 (!) uitgestelde wedstrijden past Premier League coronaregels aan

De Premier League heeft ingegrepen na 22 uitgestelde wedstrijden door het coronavirus. Voortaan mag een club pas uitstel vragen als er minstens vier spelers besmet zijn.

Jonas Withouck

In totaal werden er dit seizoen al 22 Premier League-wedstrijden uitgesteld vanwege het grote aantal coronabesmettingen bij clubs. Verschillende clubs maakten van de soepele regels gebruik om uitstel te vragen bij vele blessures en schorsingen, terwijl het onduidelijk was hoeveel spelers er effectief geveld waren met het coronavirus.

Zo begrepen ze er bij Tottenham niets van hoe Arsenal het eerder deze maand voor elkaar kreeg om de derby uit te stellen. Dergelijke toestanden zouden na de aanpassing van het reglement voorkomen moeten worden.

Dertien veldspelers en een doelman

Eind december stelde de Premier League nog dat een wedstrijd moest doorgaan zolang er een doelman en dertien veldspelers beschikbaar waren. Maar bij het indienen van een verzoek om een wedstrijd uit te stellen mochten daarbij ook blessuregevallen en spelers met interlandverplichtingen meegerekend worden. Dat is nu niet meer het geval.

 

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners