Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Maasmechelaar dreigt kogel door hoofd echtgenote te schieten en verwondt agenten

Maasmechelen -

Een 50-jarige Maasmechelaar riskeert in totaal 10 maanden cel voor bedreigingen aan zijn echtgenote en weerspannigheid ten aanzien van twee agenten. De vijftiger dreigde zijn vrouw neer te schieten.

Shauni Deferm

Op 15 december vorig jaar kreeg de politie een oproep om zich naar de woning van het koppel in Maasmechelen te begeven voor een uit de hand gelopen ruzie. De vijftiger kwam stomdronken thuis en begon meteen aan zijn scheldpartij omdat hij het beu was dat zijn echtgenote te weinig in het huishouden deed. De spanningen tussen het koppel waren al langer te snijden. “Hij riep naar zijn vrouw dat ze haar spullen moest pakken. Als ze dat niet zou doen, zou hij een kogel door haar hoofd schieten”, aldus de Tongerse procureur.

Omdat de man gekend is voor het bezit van illegale vuurwapens, namen de agenten de bedreigingen meteen serieus. Ook tijdens zijn arrestatie, waarbij de vijftiger tegen de grond moest gewerkt worden, bleef hij uithalen. Een agent raakte gewond aan zijn vinger. De Maasmechelaar kreeg meteen een huis- en contactverbod van drie maanden opgelegd.

Straf met uitstel

Voor de weerspannigheid tegenover de twee agenten riskeert de man een celstraf van vier maanden. Voor het bedreigen van zijn echtgenote moet hij vrezen voor zes maanden opsluiting, beiden eventueel met probatieuitstel.

Zijn raadsman, meester Bert Partoens, vraagt een straf met uitstel. “Het ging om een cocktail van omstandigheden. Mijn cliënt heeft altijd hard gewerkt als bouwvakker, maar kon dat de laatste jaren fysiek niet meer. Dat in combinatie met de spanningen thuis en zijn dronken toestand hebben samen voor deze feiten gezorgd.” Het koppel is tot nu toe nog steeds samen, maar de echtscheidingsprocedure werd opgestart. “Ik heb mijn cliënt de raad gegeven om een punt te zetten achter die relatie.”

Vonnis volgt op 23 februari.