Vlnr. Peter Smeets (Let’s Play), Youri Tielemans, Luca Brecel en Leandro Trossard. 

Vlnr. Peter Smeets (Let’s Play), Youri Tielemans, Luca Brecel en Leandro Trossard. ©  RR

Luca Brecel ontmoet Rode Duivels op weg naar German Masters

Luca Brecel (WR 16) treft woensdag om 15 uur de Chinees Zhang Anda (WR 109) op de German Masters in Berlijn. Tijdens zijn voorbereiding was er ruimte voor een losse babbel met twee Rode Duivels.

Marnik Geukens

Zaterdag verloor Luca Brecel in de tweede ronde van de Shoot Out in Leicester. Daags nadien woonde hij met zijn begeleider Peter Smeets de voetbalwedstrijd Leicester-Brighton bij, na afloop volgde een ontmoeting met de hoofdrolspelers Youri Tielemans en Leandro Trossard.

“Heel verrijkend om af en toe eens bij te praten met andere topsporters”, zegt Luca Brecel, die intussen ook al met een personal coach op fysiek vlak een nieuwe basis aan het leggen is voor de volgende drie razend drukke maanden. Met als apotheose het WK in het Crucible Theatre.

“Ik weet dat ik nog beter kan spelen dan bij mijn eindzege op het Schotse Open”, zegt Brecel. “Ik wil de lat op elk vlak hoog leggen voor mezelf. Ook in Berlijn. Ik heb mooie herinneringen aan de Tempodroom, waar ik in 2016 mijn eerste rankingfinale speelde tegen Martin Gould. Mentaal voel ik me fris, ik heb de voorbije maand de keu even bewust aan de kant gelaten. Maar op training voelde ik de afgelopen dat het goeie gevoel zeker niet weg is.”

Meer over Snooker

Aangeboden door onze partners