De procureur eist een verbeurdverklaring van 77.892 euro. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gerechtsdeurwaarder ontdekt plantage in woning in Oudsbergen: 24 maanden cel geëist

Oudsbergen -

Een man (33) uit Oudsbergen riskeert 24 maanden cel voor een cannabisplantage in zijn woning. “Ik verhuurde het pand aan een man die onderdak nodig had. Ik deed het om te helpen”, zo klonk het.

De dertiger verklaarde dat hij het lastig kreeg na zijn scheiding in 2019 en zijn toevlucht zocht tot de kerk. “Daar leerde ik een man kennen die me vroeg om een vriend van hem onderdak te geven”, zo sprak hij voor de Tongerse rechter. “Ik had een huis gekocht met mijn voormalige verloofde. Hij kon dus gerust daar gaan wonen. In ons geloof is het belangrijk om mensen te helpen.”  

Uiteindelijk kwam er op 28 mei 2019 een deurwaarder langs. “Hij vond een plantage in twee ruimtes op de eerste verdieping”, aldus de aanklager. “Er werd ook diefstal van elektriciteit gepleegd.” Hiervoor vraagt de elektriciteitsmaatschappij een schadevergoeding.

24 maanden cel

De dertiger, de huurder en de contactpersoon moesten zich voor het opstellen van de plantage voor de Tongerse rechter verantwoorden. Op basis van de verklaringen en DNA-matches vraagt de procureur voor elk van hen een celstraf van 24 maanden en geldboetes van 8.000 euro. Verder werd er ook een verbeurdverklaring geëist van de illegale winst van 77.892 euro.

Vonnis volgt op 22 februari. (shdf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer