Jessy Van Becelaere. 

Jessy Van Becelaere. © zb

Nederlander steelt 88 kledingstukken bij G-Level in Beringen

Beringen -

Een 35-jarige Nederlander heeft zich dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de diefstal van 88 kledingstukken. Samen met een eveneens gemaskeerde kompaan sloeg hij toe bij G-Level in Koersel-Beringen. De man riskeert 18 maanden cel.

Op 30 april 2019 drong het duo rond 1 uur ’s nachts de winkel aan het Kerkplein binnen. In een mum van tijd gingen ze ervan door met 88 broeken. De mannen namen de vlucht nadat het alarm af ging. “Ook begon een telefoon te rinkelen. Wellicht zijn ze daardoor geschrokken”, vertelde uitbaatster Jessy Van Becelaere eerder aan de krant. Op camerabeelden was te zien hoe twee gemaskerde mannen met een schroevendraaier en koevoet de deur forceerden. Een van hen blesseerde zich daarbij. Dankzij een aangetroffen spat bloed en een DNA-onderzoek kwamen de speurders bij de Nederlander uit. Een spoor naar de andere dader is er niet.  

Evolutie

De 35-jarige verdachte is geen onbekende voor het gerecht. Hij is eerder al veroordeeld voor een diefstal met braak en is ook in Nederland bekend voor gelijkaardige feiten. Het openbaar ministerie wil 18 maanden cel en 800 euro boete voor hem. Zijn advocate, Judi Nivelle, betwistte de feiten niet. “Wij zijn nu twee jaar verder en zijn leven is gestabiliseerd. Bovendien belandde hij in mei 2019 in een Nederlandse gevangenis om daar een eerder opgelopen straf uit te zitten. Nadien heeft mijn cliënt gewerkt, tot voor kort. Nu komt hij rond met een werkloosheidsuitkering van 1.100 euro. De man heeft een vriendin die zwanger is van hun tweede kindje. Hij heeft een evolutie ondergaan. Ik vraag om uitstel van straf voor de inbraak die al van twee jaar geleden dateert.” Vonnis op 22 februari. (GeHo)