Onderzoek naar politiegeweld tijdens coronabetoging: beelden tonen hoe man zwaar wordt aangepakt

De politie van Brussel is een intern onderzoek gestart naar een incident tijdens de coronabetoging in de hoofdstad afgelopen zondag. Er zijn namelijk beelden opgedoken waarop te zien is hoe enkele politiemensen een man wel heel zwaar aanpakken. De persoon in kwestie - die mogelijk niets met de betoging te maken had - zou een klacht hebben ingediend.

mtmBron: La Dernière Heure, RTL, VRT

Op de beelden, die aanvankelijk verspreid werden door het Facebookplatform ‘Vécu 3 officiel’, is te zien hoe politiemensen meerdere klappen uitdelen aan een man die op de grond ligt. De feiten zouden dateren van zondagnamiddag, rond 15 uur, tijdens de ontruiming van het Jubelpark.

Die ontruiming gebeurde omdat tientallen relschoppers de aanwezige politiemacht maar bleef bekogelen, onder meer met stenen en dranghekken. De confrontatie tussen de heethoofden en de agenten zette zich voort in de omgeving van het park, waar ook de jonge man vanop de beelden zou zijn opgepakt. Volgens een reportage van RTL had de man echter niets met de betoging te maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intern onderzoek

De politie bevestigt niet dat de man een klacht heeft ingediend, maar zegt wel “op de hoogte te zijn” van de zaak. “We voeren een intern onderzoek naar dit incident”, aldus woordvoerster Ilse Van de Keere. “Het is niet duidelijk of de man al dan niet betrokken was bij de betoging, ook dat maakt deel uit van het onderzoek.”

Ook wat er zich precies heeft voorgedaan voorafgaand aan de beelden, is op dit moment nog niet duidelijk.

LEES OOK. “Voor de kleine groep relschoppers in Brussel rest enkel grenzeloos misprijzen en pure walging”

LEES OOK. Wie waren de relschoppers in Brussel? “Ze trekken na betoging gewone kleren aan om te verdwijnen in de massa”

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's