©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Veldrijden

Streep door de Hollandse rekening: zieke Denise Betsema en Annemarie Worst missen WK veldrijden

Geen Denise Betsema straks op het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. Door ziekte reist de Nederlandse van Pauwels Sauzen - Bingoal niet af naar de VS. Het gaat niet om Covid-19, wat wel het geval is bij Annemarie Worst. Ook zij moet het WK laten schieten.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Vincent Baestaens moet alleen slapen in Fayetteville na positieve test van vriendin Annemarie Worst (maar wordt niet extra getest)

Betsema, vorig jaar op het WK in Oostende nog goed voor brons, werd in de loop van maandag flink ziek. Een PCR-test toonde intussen aan dat het niet om een Covid-19-besmetting gaat, maar toch besliste de Nederlandse in overleg met de ploegleiding van Pauwels Sauzen - Bingoal en de Nederlandse wielerbond KNWU om door de koorts forfait te geven voor de reis naar de Verenigde Staten, die de Nederlandse delegatie vandaag maakt.

“Een beslissing uit respect voor de andere Nederlandse atleten op diezelfde vlucht, en omdat er door het reizen en de jetlag te weinig hersteltijd zou zijn om zaterdag nog volledig fit aan de start te komen van haar WK”, verklaart Tom De Kort, damesploegleider bij Pauwels Sauzen - Bingoal. “Dat Denise maandag ziek werd, verklaart ook de ontgoochelende wereldbekermanche van Hoogerheide.”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Betsema was een van de speerpunten van de Nederlandse vrouwen, naast titelverdediger Lucinda Brand en nationaal kampioene Marianne Vos. Worst werd de voorbije twee WK’s tweede.

Bondscoach Gerben de Knegt baalt enorm voor de betrokken sporters. “We hadden en hebben bij de elite-vrouwen meerdere ijzers in het vuur, maar ik rekende Annemarie en Denise wel tot de kanshebbers op een medaille. Het is voor ons en hen een hard gelag dat ze er niet bij kunnen zijn.”

Meer over WK veldrijden

Aangeboden door onze partners