De stormloop werd veroorzaakt door mensen die het Olembe Stadium in Yaoundé (Kameroen) probeerden te bereiken. 

De stormloop werd veroorzaakt door mensen die het Olembe Stadium in Yaoundé (Kameroen) probeerden te bereiken. ©  NurPhoto via Getty Images

Zeker 8 doden na stormloop net voor voetbalwedstrijd Africa Cup

Vlak voor de wedstrijd in de Africa Cup tussen Kameroen en de Comoren zijn minstens acht mensen om het leven gekomen bij een stormloop. Dat hebben plaatselijke autoriteiten bekendgemaakt.

mtmBron: BELGA

Een grote mensenmassa probeerde voor de wedstrijd toegang te krijgen tot het Olembe Stadium in hoofdstad Yaoundé om het gastland te zien spelen. Daardoor is paniek uitgebroken en zijn minstens acht mensen omgekomen. Er vielen ook tientallen gewonden.

Volgens de autoriteiten kan het dodental nog oplopen, aangezien er sprake is van een groot aantal gewonden. De Confederatie van het Afrikaanse Voetbal (CAF), de organisatie van de Africa Cup, onderzoekt momenteel de situatie om meer details over het incident te verkrijgen.

Volgens eerste tellingen hadden er zowat 50.000 mensen proberen de wedstrijd bij te wonen. Het stadion heeft een capaciteit van 60.000 toeschouwers, maar omwille van de coronabeperkingen mocht het maar voor 80 procent worden gevuld.

De afgelopen jaren vonden er soortgelijke tragedies plaats in de Afrikaanse voetbalwereld. Op 15 juli 2018 vielen er acht doden in een menigte bij een stadion in Dakar. Op 11 april 2001 kwamen 43 mensen om het leven toen duizenden fans zonder toegangsbewijs een stadion in Johannesburg wilden binnendringen. In datzelfde jaar, op 10 mei, lieten 126 mensen het leven bij rellen in Ghana.

Aangeboden door onze partners