De Verenigde Staten en andere westerse bondgenoten verscheepten de afgelopen dagen al grote hoeveelheden munitie naar Oekraïne. 

De Verenigde Staten en andere westerse bondgenoten verscheepten de afgelopen dagen al grote hoeveelheden munitie naar Oekraïne. ©  via REUTERS

Verenigde Staten brengen 8.500 soldaten in staat van paraatheid door onrust rond Oekraïne

De Verenigde Staten hebben naar aanleiding van de spanningen rond Oekraïne op bevel van president Joe Biden 8.500 soldaten in staat van paraatheid gebracht. Dat heeft woordvoerder John Kirby van het Pentagon bekendgemaakt.

jvhBron: BELGA

Mogelijk worden ze in het oosten van Europa ontplooid. Maar een uiteindelijke beslissing daarover is er nog niet, aldus Kirby. Die troepen “zijn zo voorbereid op een bandbreedte van eventualiteiten, met inbegrip het ondersteunen van de snelle interventiemacht van de NAVO, in het geval die wordt geactiveerd”, zei de woordvoerder. Over dat activeren beslist de Noord-Atlantische Alliantie. Kirby sprak over een “rugdekking voor onze NAVO-bondgenoten”.

LEES OOK. Wat moet België doen als Rusland Oekraïne binnenvalt? “We zijn onvoldoende beschermd, het is bijna een zelfmoordmissie” (+)

Meer over Oekraïne

Aangeboden door onze partners