Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  REUTERS

“Unilever wil wereldwijd duizenden banen schrappen”

Het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern Unilever is van plan om wereldwijd enkele duizenden banen te schrappen. Dat vernam het persbureau Bloomberg bij ingewijden. Het zou vooral gaan om managementfuncties, om zo sneller beslissingen te kunnen nemen. Deze functies zouden volgens topman Alan Jope nu nog innovatie bij het bedrijf vertragen.

jvhBron: BELGA

Volgens Bloomberg zal het nieuws mogelijk nog deze week officieel bekendgemaakt worden. Het bedrijf wilde maandag geen commentaar geven.

Het nieuws komt kort nadat bekend werd dat de Amerikaanse activistische investeerder Nelson Peltz aandelen zou hebben gekocht in het bedrijf. Hoe groot het belang is, is niet duidelijk. Maar het aandeel Unilever spurtte maandag 7,3 procent hoger op de beurs in Londen, de sterkste stijging in anderhalf jaar. Beleggers hopen dat de komst van de activistische investeerders tot verandering zal leiden.

Unilever bezit merken als Ola, Ben & Jerry’s, Unox en Knorr. De multinational stelt wereldwijd zowat 150.000 mensen tewerk, in België gaat het om circa 500 werknemers.

Aangeboden door onze partners