©  BELGA

Vandenbroucke stelt voor om kinderen na hoogrisicocontact toch naar school te laten gaan

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke stelt voor om tijdelijk kinderen, die thuis een hoogrisicocontract hebben gehad maar negatief testen op het coronavirus, toch naar school te laten gaan. Dat standpunt verdedigt hij op de voorbereidende vergadering op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid van woensdag.

jvhBron: BELGA

Vandenbroucke stelt vast dat de besmettelijkheid van de omikronvariant veel afwezigheden bij leerlingen en leerkrachten en de sluiting van klassen veroorzaakt, wegens een besmetting of quarantaine.

Daarom stelt hij een tijdelijke aanpassing van de huidige procedure voor. Kinderen die thuis een hoogrisicocontact hebben gehad, maar zelf geen covid hebben opgelopen, zouden dan toch naar school kunnen. Voor de andere activiteiten blijft de quarantaine dan wel nog verplicht.

Kinderen die besmet zijn, symptomatisch of niet, moeten voor Vandenbroucke nog altijd thuis blijven om leerlingen en leerkrachten maximaal te beschermen tegen besmetting.  

Voorts wordt aangedrongen dat ouders hun kindren laten testen indien ze symptomen vertonen met een PCR-test, door gebruik te maken van de zelf-evaluatietool om een testcode te verkrijgen.

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's