©  Peter Malaise

Eerste diefstal toen hij 18 was, nu krijgt 81-jarige man uit Blankenberge drie jaar cel voor elf inbraken

Brugge -

Een 81-jarige man uit Blankenberge is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 36 maanden effectieve gevangenisstraf voor elf inbraken en negen inbraakpogingen. René S. liep van 1958 tot 2011 al veertien veroordelingen op. Deze keer had het openbaar ministerie 37 maanden cel gevorderd.

Bron: BELGA

Het verdachte gedrag van de beklaagde werd in december 2020 door een alerte taxichauffeur opgemerkt in Blankenberge. De man probeerde zich nog te verstoppen in een tuin, maar wekte zo nog meer de aandacht. De speurders konden hem uiteindelijk linken aan elf inbraken en negen pogingen tot inbraken. Op twee feiten in Zeebrugge na speelde alles zich sinds april 2020 in Blankenberge af.

René S. was amper 18 jaar oud toen hij een eerste keer tegen de lamp liep. De beklaagde zat voor diefstallen vaak langere tijd in de gevangenis. In het huidige dossier werd hij door de onderzoeksrechter opnieuw aangehouden, maar de raadkamer liet hem na vier maanden voorhechtenis vrij onder voorwaarden.

Tijdens het onderzoek weigerde de Blankenbergenaar verklaringen af te leggen over de feiten. Op de zitting legde hij in oktober 2021 echter alsnog bekentenissen af. De verdediging legde uit dat René de diefstallen telkens door financiële problemen pleegde. Meester Julien Wydoodt vroeg met succes om een iets mildere bestraffing, waardoor de tachtiger zijn straf in principe met een enkelband zal kunnen uitzitten. Ten slotte bood de beklaagde aan de slachtoffers nog zijn excuses aan. “Het zal niet meer gebeuren”, klonk het.

Aangeboden door onze partners