© Reuters

Schietpartij in Duitse universiteit: dader en één slachtoffer overleden

In een aula van de universiteit van het Duitse Heidelberg, in de deelstaat Baden-Württemberg, heeft een man maandag schoten gelost. Daarbij zijn vier gewonden gevallen, van wie er één erg aan toe is. Dat meldt het Duitse persbureau dpa op basis van veiligheidsbronnen. De dader, die zelf een student zou geweest zijn, is intussen dood, zo meldt de politie. Ook één slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden.

jvhBron: Focus

In de buurt van Neuenheimer Feld, waar het incident plaatsvond, heeft de politie alle straten afgezet. Op het Neuenheimer Feld bevinden zich wetenschappelijke faculteiten en een ziekenhuis van de Universiteit van Heidelberg.

Duitse media vernamen intussen uit veiligheidsbronnen dat de man zelfmoord gepleegd heeft en dat hij voorzover bekend geen politieke of religieuze motieven gehad zou hebben. Er is evenwel nog geen officiële bevestiging daarvan.

Volgens informatie van dpa was de aanvaller zelf een student en had hij verschillende vuurwapens mee.

De politie gaat ervan uit dat er geen andere daders zijn: “Het gebied wordt echter om veiligheidsredenen nog steeds doorzocht”, zo klinkt het.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Meer over Duitsland

Aangeboden door onze partners