Het slachtoffer vraagt een schadevergoeding van 41.104 euro. 

Het slachtoffer vraagt een schadevergoeding van 41.104 euro. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

33-jarige man uit Bree riskeert 2 jaar na gevecht met vriend: “Verbrijzelde knie als gevolg”

Bree -

Een 33-jarige man uit Bree moet vrezen voor 2 jaar cel met uitstel omdat hij een kameraad zo hard trapte dat hij zijn knie verbrijzelde. “Een akkefietje met ernstige gevolgen”, zo klonk het.

De dertiger en een kameraad kregen het met elkaar aan de stok tijdens een banale ruzie. De vriend wilde nog wat bier oppikken bij de dertiger thuis na een logeerpartij, maar die weigerde de deur open te maken. Uiteindelijk gingen de voormalige vrienden toch de confrontatie met elkaar uit. “Die man begon te schreeuwen en gaf mijn cliënt een trap op zijn linkerknie”, aldus de raadsman van het slachtoffer. “Zijn knie was volledig verbrijzeld en hij viel kermend van de pijn op de grond. Hij werd nadien zelfs enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen.”   

De man vraagt een schadevergoeding van 41.104 euro en een moreel bedrag van 1.000 euro. “Vroeger ging hij dagelijks sporten en skateboarden, maar nu kan hij met moeite een uurtje wandelen”, zo lichtte zijn advocaat de bedragen toe. De ziekteverzekeraar van de man vraagt een bedrag van 10.244 euro voor de uitbetaalde kosten.

Werkstraf

Volgens de procureur worden de feiten niet betwist. Hij vraagt een celstraf van twee jaar met uitstel onder voorwaarden. Zo zou de man een cursus agressiebeheersing moeten volgen.

“Het gaat om een akkefietje met ernstige gevolgen”, aldus de advocaat van de dertiger. “Zijn vrienden bleven wel vaker overnachten, maar mijn cliënt kon nadien de boel opkuisen. Het liep de spuigaten uit. De vriendschap begon barsten te vertonen en mijn cliënt was gefrustreerd. Hij wilde een stamp geven met een blauwe plek als gevolg, maar hij raakte de knie verkeerd.” Hij vraagt een werkstraf.

Vonnis volgt op 21 februari.