©  AFP

Doelman Comoren mag niet spelen ondanks negatieve coronatest, veldspeler in doel tijdens 1/8ste finale Afrika Cup

Ali Ahamada, doelman bij de Comoren, heeft maandagochtend negatief getest op het coronavirus. Daarmee hoopten de Comoren hun doelman te recupereren, maar hij moet nog vijf dagen in quarantaine blijven. Daardoor zal er maandagavond een veldspeler in doel staan tijdens de 1/8ste finale van de Afrika Cup tegen gastland Kameroen.

vvaBron: L'Equipe

LEES OOK. Geweldige beelden: doelman Charleroi gaat helemaal uit zijn dak nadat Burkina Faso spannende penaltyreeks wint op Afrika Cup

“Ahamada testte negatief”, klinkt het bij Ali Saïd Athouman, bondsvoorzitter bij de Comoren. “Alles is dus in orde, maar de Afrikaanse Voetbalconfederatie CAF wil hem niet laten spelen.” Volgens het covid-protocol dat van kracht is op de Afrika Cup, moet een speler na een besmetting immers vijf dagen in quarantaine, vooraleer hij weer bij de groep mag aansluiten.

De organisatie hield voet bij stuk en dus zullen de Comoren met een veldspeler in doel moeten aantreden tegen Kameroen. Ook de andere beschikbare doelman testte eerder positief op het coronavirus. Eerste doelman Salim Ben Boina ontbreekt met een schouderblessure.

Voor de Comoren is het de eerste keer in de geschiedenis dat ze mogen aantreden op de Afrika Cup. In totaal testten bij hen negen spelers en drie stafleden positief op COVID-19. Onder hen ook bondscoach Amir Abdou, zo werd maandag bevestigd. Kortrijk-aanvaller Faïz Selemani komt tegen Kameroen niet in actie wegens schorsing.

Ali Ahamada. 

Ali Ahamada. ©  BELGAIMAGE

De Afrikaanse confederatie (CAF) bepaalde voor het toernooi dat een wedstrijd gespeeld moet worden als een land elf beschikbare spelers heeft. Er wordt geen uitzondering gemaakt als er geen doelman beschikbaar is.

Aangeboden door onze partners