Dodelijk ongeval in Hamont-Achel © gvb

Dertiger voor onderzoeksrechter na dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Achel

Hamont-Achel -

De 32-jarige man die in Achel een dodelijk ongeval veroorzaakte en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde, werd maandagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man liet een 44-jarige fietser uit Sierra Leone, maar wonend in Hamont-Achel, achter in de berm.

De hulpdiensten kwamen zondag uit bij het levenloze lichaam van een veertiger afkomstig uit het West-Afrikaanse Sierra Leone, maar wonend in Hamont-Achel. Het slachtoffer, die met de fiets was, lag in de berm van de Orchideeënlaan in Achel. De hulpdiensten konden de man niet meer redden.

De lokale politiezone HANO startte een onderzoek na de eerste vaststellingen en lichtte het parket van Limburg in. Zij stuurden een verkeersdeskundige ter plaatse. Op de plaats van het ongeval konden brokstukken teruggevonden worden die afkomstig bleken van een Audi. Het opsporingsonderzoek leidde uiteindelijk naar een 32-jarige man uit de gemeente.

Het ging om de vermoedelijke chauffeur die het ongeval veroorzaakt heeft. Hij pleegde na de aanrijding vluchtmisdrijf en was op het moment van zijn arrestatie geïntoxiceerd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Omdat hij onder invloed was werd de man opgesloten. Het verhoor kon pas plaatsvinden op het moment de man voldoende nuchter was. Dat gebeurde in de loop van maandag. Vervolgens werd beslist om hem voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Het is nog niet bekend of de dertiger werd aangehouden.

 

 ©  GVB

 gvb/ppn/mm

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio