© BFM

Man (39) doodgeschoten in Aartselaar: professionele afrekening, zegt parket

Aartselaar -

In de Baron Van Ertbonstraat in Aartselaar is zaterdagavond een 39-jarige man doodgeschoten in de buurt van zijn woning. Dat bevestigt het parket. Van de dader of daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Volgens het parket lijkt het om een professionele afrekening te gaan.

tdk, nelo, lej

De schietpartij gebeurde rond 23 uur zaterdagavond. Het slachtoffer, een 39-jarige Brit, zou één of meerdere malen in het hoofd geschoten zijn. Buurtbewoners hoorden een zestal knallen kort achter elkaar. “Er is inderdaad geschoten”, klinkt het bij politiezone Hekla. “Hierbij is een persoon om het leven gekomen.”

Volgens het parket van Antwerpen werd de man aan de oprit van zijn appartement opgewacht door minstens twee daders. Die hebben het vuur geopend en zijn onmiddellijk gevlucht in een auto. De Brit overleed ter plaatse.

Buurtbewoners spreken van een zestal knallen kort achter elkaar.

Moordonderzoek

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd en die is een moordonderzoek gestart. In de loop van de nacht is er een afstapping georganiseerd met de onderzoeksrechter, het parket, het labo, de wetsdokter en de wapendeskundige. Het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen.

 

Meer over Criminaliteit

Aangeboden door onze partners