Laurens Sweeck liet Toon Aerts geen kans in de sprint. 

Laurens Sweeck liet Toon Aerts geen kans in de sprint. ©  BELGA

Laurens Sweeck als underdog naar Fayetteville: “Laat mij maar stilletjes naar het WK gaan”

Laurens Sweeck heeft in Hamme zijn derde zege van het seizoen geboekt na Ardooie en Leuven. De voorbije maanden reed de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal weinig in beeld, maar op een week van het WK in Fayetteville doet hij plots weer van zich spreken. “Iedereen zit met het WK in zijn hoofd.”

Michael Van Damme

Na de val van Tom Pidcock aan het begin van de slotronde, streden Toon Aerts en Laurens Sweeck plots met hun tweetjes voor de zege. Het draaide uit op een sprint, die werd gedomineerd door Sweeck. Hij draaide als eerste de weg op, sloeg een klein kloofje en liet Aerts niet meer terugkomen.

“Ik kan niet zeggen dat ik vooraf zeker was van mijn sprint, maar ik voelde dat Toon niet in mijn wiel zat toen we de weg op kwamen”, zei Laurens Sweeck. “De sprint in Hamme is lang en ook niet lang. In de laatste meters kreeg ik het toch lastig. Het was lang geleden dat ik nog eens mee kon doen voor de zege, dus dit doet deugd.”

Onderweg zagen we Sweeck geregeld voorin, maar af en toe leek hij ook even weg te zakken. “Het waren verraderlijke bochten en iedereen maakte kleine foutjes waardoor je soms het wiel kwijt was. De ene keer had je iets voor, een andere keer had je een goed moment. Daardoor was het wat jojoën.”

Sweeck is goed op dreef. Tweede op het BK, vierde in de Wereldbeker in Flamanville en nu dus winst. Moeten we Sweeck nu bij de kanshebbers rekenen voor het WK? “Iedereen zit met het WK in zijn hoofd, maar ik wil het liever zo houden dat ze weinig over mij praten. Laat me maar stilletjes naar het WK gaan.”

Aangeboden door onze partners