©  AFP

Personeel Downing Street 10 feestte tot na middernacht aan vooravond begrafenis Philip

Medewerkers van de Britse premier Boris Johnson hebben, op de vooravond van de begrafenis van prins Philip, tot de vroege uurtjes feest gevierd. The Telegraph zegt vrijdagavond over meer details te beschikken, zoals over berichtjes die doen uitschijnen dat het feestje om 1 uur ‘s nachts nog bezig was.

Bron: BELGA

Eerder raakte al bekend dat er in Downing Street twee afscheidsdrinks gehouden werd op 16 april vorig jaar, de avond voor prins Philip begraven zou worden. Er brak een storm van kritiek uit, vanwege de timing, maar ook omdat de bevolking zo de indruk kreeg dat de medewerkers van de premier de lockdownregels zelf niet respecteerden.

De krant weet onder meer dat sommige van de feestvierders een glijbaan van Johnsons zoontje Wilfred gebruikt hadden. Eerder was al bericht dat een schommel van het zoontje beschadigd raakte toen de twee feestjes in de tuin van Downing Street samenkwamen.

Goed dertig mensen woonden de twee feestjes bij - eentje voor afscheidnemend directeur communicatie James Slack en het andere voor een fotograaf.

Toen vorige week de eerste verhalen over de festiviteiten naar buiten kwamen bood Downing Street al verontschuldigingen aan aan Buckingham Palace. Johnson, die zelf niet aanwezig was, zei toen te betreuren wat gebeurd was.

Deze nieuwe onthullingen komen bovenop wat al eerder bekend raakte over de lockdownfeestjes waarbij Johnson of leden van zijn entourage aanwezig waren. Verwacht wordt dat de hoge ambtenaar die hiernaar onderzoek voert volgende week haar rapport klaar heeft.

In de dagen na het overlijden van Philip gold in heel het Verenigd Koninkrijk een periode van nationale rouw. Bovendien waren bijeenkomsten binnen verboden door de coronabeperkingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer