Marco Borsato en Jeroen Rietbergen 

Marco Borsato en Jeroen Rietbergen ©  BELGAIMAGE

Nederlandse minister over ‘The voice’: “Werkgever móét veiligheid waarborgen”

Werkgevers hebben “niet alleen een juridische, maar ook een morele verantwoordelijkheid” om voor een veilig werkklimaat te zorgen, zegt de Nederlandse minister van Sociale Zaken Karien van Gennip vrijdag over de wantoestanden bij talentenjacht The Voice. Ze noemt de uitzending van BOOS hierover “schokkend”.

jvhBron: BELGA

Er ligt duidelijk een taak voor de werkgever, benadrukt de bewindsvrouw. “Wat is goed werkgeverschap? Daar hoort bij dat je duidelijk bent wat voor cultuur je hebt, wat de processen zijn bij incidenten, wat voor trainingen je doet, een onafhankelijk vertrouwenspersoon”, somt Van Gennip op. “Dat zijn allemaal instrumenten die je als werkgever hebt om te zorgen voor die veilige werkomgeving.”

LEES OOK. Misbruik ‘TheVoice of Holland’ erger dan gedacht, bedenker: “Ik moest me inhouden om hem niet op zijn bek te slaan”

Het verplicht stellen van een onafhankelijke vertrouwenspersoon is iets waarnaar de regering al kijkt, zegt Van Gennip. Maar “bij de meeste bedrijven die ik ken” is er al zo’n persoon.

LEES OOK. Vrouwelijke werknemers van John de Mol reageren met paginagrote advertentie: “Het ligt niet aan de vrouwen”

Dat John de Mol, tot en met 2019 eindverantwoordelijk voor het programma, in een reactie benadrukte dat er genoeg “loketten” waren en zijn bij producent ITV en The Voice voor jonge vrouwen om melding te maken van wangedrag, kan op weinig begrip rekenen van de minister. “Dan denk ik: dieper graven, meer vragen stellen”, zegt de minister.

Meer over The Voice of Holland

Aangeboden door onze partners