©  EPA-EFE

Toptennisser Andrey Rublev doet opmerkelijke bekentenis: “Toen ik vliegtuig naar Australië pakte, had ik corona”

Andrey Rublev had corona toen hij naar Australië vloog voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Dat maakte de Russische nummer 6 van de wereld zelf bekend.

Vincent Van Genechten

De 24-jarige Rublev staat deze week in de derde ronde tegenover Marin Cilic, nadat hij in zijn eerste twee wedstrijden op de Australian Open weinig moeite kende met de Italiaan Gianluca Mager (6-3, 6-2, 6-2) en de Litouwer Ricardas Berankis (6-4, 6-2, 6-0).

Maar het scheelde niet veel of Rublev had niet kunnen deelnemen aan het granslamtoernooi waar hij vorig jaar de kwartfinales haalde. De Rus liep namelijk een coronabesmetting op vlak voor zijn afreis naar Australië, op 26 december.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Toen ik het vliegtuig pakte, was ik nog steeds positief”, aldus Rublev, die dus ook bij aankomst Down Under een positieve test aflegde. Maar toch mocht hij het land binnen. “Mijn coronawaarden waren heel laag en blijkbaar niet gevaarlijk. Daarom lieten de autoriteiten mij binnen. Nadien ben ik ook langer dan tien dagen in quarantaine gebleven.”

Sindsdien werd Rublev niet meer getest op corona. “Ik heb het virus net gehad, vandaar”, aldus de Russische toptennisser die volledig gevaccineerd is.

Meer over Australian Open

Aangeboden door onze partners