Thomas Pieters. 

Thomas Pieters. ©  AP

Pieters op drie na eerste ronde in Abu Dhabi, Detry op negen

Thomas Pieters en Thomas Detry hebben zich donderdag allebei in de top tien gegolfd op het Abu Dhabi Championship (DP World Tour/8 miljoen dollar). Pieters is na een eerste ronde in 65 slagen derde, Detry had twee slagen meer nodig en staat op de negende plaats. Ook Nicolas Colsaerts, met 70 slagen 38e, deed het niet onaardig.

Domien BrepoelsBron: BELGA

De stand is wel nog voorlopig. Wegens de intredende duisternis moeten twintig golfers hun eerste ronde vrijdagmorgen nog afwerken.

Pieters, de nummer 69 op de wereldranglijst, zette een fraaie ronde neer van zeven onder par neer op de Yas Links golfbaan. Hij sloeg zes birdies en een eagle, waartegen hij een keer in de fout ging. De runner-up van 2016 volgt op twee slagen van de Schot Scott Jamieson, die alleen aan de leiding staat. “Ik heb geen greens gemist en dat is al heel positief”, verklaarde de vijfvoudige European Tourwinnaar. “Het was al van november vorig jaar geleden dat ik een toernooi speelde. Je moet op deze baan een beetje je verbeelding gebruiken. De eerste twaalf holes gingen vrij vlot, maar de laatste drie zijn lastig. De baan waar we vorig jaar op speelden lag mij beter, maar ik heb een goede dag achter de rug. Vrijdag zou de wind een belangrijke rol spelen. Als dat zo is, zal een ronde in par, 72 slagen, meer dan behoorlijk zijn.”

 

 ©  AP

Detry putte meteen drie birdies weg op zijn eerste drie holes. Op holes vier en vijf ging de 29-jarige Brusselaar in de fout. Op zijn resterende dertien holes realiseerde hij nog vier birdies, goed voor een ronde in vijf onder. 

Colsaerts werd twee weken geleden opgenomen met een zeldzame nierziekte, maar is voldoende hersteld om deel te nemen aan het eerste grote toernooi van het nieuwe seizoen. De 39-jarige Brusselaar noteerde op zijn eerste zes holes drie bogeys en een birdie. Op de volgende twaalf putte hij nog vier birdies weg.

Meer over Golf

Aangeboden door onze partners