©  AP

 

 ©  BELGAIMAGE

thumbnail:  
thumbnail:  

Meer meldingen van seksueel geweld in Nederland na Voice-affaire

Het Nederlandse Centrum Seksueel Geweld (CSG) meldt een stijging van het aantal mensen dat contact opneemt om te vertellen over ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens een woordvoerster van het centrum melden vooral vrouwen zich, die zeggen dat ze zich herkennen in de verhalen van mensen die betrokken waren bij The Voice of Holland.

Bron: BELGA

Dit weekend werd bekend dat het RTL-programma voorlopig van de buis wordt gehaald na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Volgens de woordvoerster van het CSG neemt zowel het aantal mensen dat via de chat contact zoekt met het centrum als het aantal telefoontjes deze week toe. Cijfers heeft ze niet, maar ze meldt dat alle zestien centra in het land “beslist een toename” zien. “Het lijkt wel een beetje op de #metoo-beweging van een aantal jaar geleden. Mensen nemen contact op om te zeggen: ik heb dit ook meegemaakt.”

Dat het vooral vrouwen zijn die contact opnemen met het CSG wil volgens de woordvoerster niet zeggen dat mannen niet te maken krijgen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Het is voor hen vaak wel moeilijker om aan te geven dat ze slachtoffer zijn. De samenleving ziet mannen vaak als sterker.”

Meer over The Voice of Holland

Aangeboden door onze partners