Schandaaldocu over ‘The voice’ legt bom onder Nederlandse showbizz: bekijk ze hier

Heel Nederland heeft afgeteld naar dit moment: het Youtubekanaal BOOS lanceert een docu over het grootste showbizzschandaal van Nederland. Presentator Tim Hofman onderzocht een jaar lang seksueel misbruik in The voice of Holland – en komt nu met staalhard bewijs.

Eerder deze week legde de Nederlandse zender RTL de opnames van het razend populaire programma stil, naar aanleiding van de aantijgingen. Het ongewenst seksueel gedrag zorgt voor een schokgolf door Nederland. Jeroen Rietbergen, vriend van presentatrice Linda de Mol en bandleider in het programma, stapt op. Linda de Mol liet alvast weten dat de relatie verbroken is.

Er is geen officiële klacht ingediend tegen Rietbergen, wel tegen jurylid Ali B. “Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af”, reageerde ook zijn management.

In de aflevering van BOOS zouden nog heel wat (bekende) namen vallen. De documentairemakers zouden meerdere verhalen over meerdere personen verzameld hebben. Ook Marco Borsato komt in opspraak: hij was enkele jaren geleden een jurylid.

(tact)

    Meer over The Voice of Holland

    Aangeboden door onze partners