Dave De Kock heeft lichaam van Dean zaterdagmiddag achtergelaten, blijkt uit oproep van politie. © TV Oost

Dave De Kock heeft lichaam van Dean zaterdagmiddag achtergelaten, blijkt uit oproep van politie

Dave De Kock heeft zaterdagmiddag het lichaam van de vierjarige Dean achtergelaten in Nederland. Dat blijkt uit een opsporingsbericht dat de Nederlandse politie donderdag heeft verspreid. Met dat opsporingsbericht doet de politie een oproep naar camerabeelden die meer inzicht moeten geven in de verdwijning en dood van de kleuter.

De Nederlandse politie is op zoek naar camerabeelden die meer informatie kunnen geven over de ontvoering en dood van de vierjarige Dean Verbeekmoes. Ze delen daarbij de route die Dave De Kock in zijn lichtgrijze Peugeot zou afgelegd hebben in de hoop dat mensen camerabeelden kunnen delen waarop de auto te zien is. “Het onderzoek richt zich op de aanwezigheid van het jongetje Dean in de auto of bij de verdachte”, klinkt het.

Uit het opsporingsbericht zijn enkele zaken af te leiden. Zo blijkt dat De Kock vrijdagavond van België naar Nederland is gereden. Tussen vrijdagavond en zaterdagmiddag heeft niemand Dean nog gezien. Zaterdagmiddag is De Kock naar Neeltje Jans, het kunstmatige eiland in de Oosterschelde dat gebouwd is voor de Deltawerken, gereden en heeft daar het lichaam van Dean achtergelaten.  (sgg)

Meer over Dood kleuter Dean

Aangeboden door onze partners