©  BELGA

Sander Gillé en Joran Vliegen moeten meteen inpakken op Australian Open: “Een grote ontgoocheling”

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich donderdag in Melbourne niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het mannen dubbelspel op de Australian Open.

Arno SchepersBron: BELGA

LEES OOK. Elise Mertens houdt Belgische eer in enkelspel hoog en plaatst zich voor derde ronde Australian Open, Kirsten Flipkens stoot door in het dubbelspel

Voor dubbelspecialisten Sander Gillé en Joran Vliegen eindigde de Australian Open al na een wedstrijd. De Limburgers verloren donderdag verrassend van de veel lager geklasseerde Amerikanen Nathaniel Lammons en Jackson Withrow.

“Het is een grote ontgoocheling”, gaf Vliegen toe na het verlies. “We wisten dat ze veel druk zouden zetten met hun opslag en dat het een match zou worden met weinig kansen. Dat was ook zo, met een eerste set die op een tiebreak uitdraaide. Maar niettemin ... zij hadden niets te verliezen en wij slaagden er nooit in het goede ritme te vinden. We konden niet een breekkans versieren. En een of twee twijfelmomenten, aan het net, op onze opslag in het begin van de tweede set volstonden om het verschil te maken.”

Gillé en Vliegen vertrekken nog niet meteen uit Melbourne. Ze komen immers nog in actie in het gemengd dubbel. Gillé vormt een duo met Kirsten Flipkens, Vliegen met de Sloveense Andreja Klepac.

“De mixed, dat is meer voor de fun”, geeft Vliegen toe. “We hoopten duidelijk op een ander resultaat want ons doel is dit jaar de top acht om deel te nemen aan de Masters. We hebben een nieuwe coach, de Zuid-Afrikaan Jeff Coetzee. Hij leidde de Colombianen Cabal en Farah naar de top en er is nog wat tijd nodig om te wennen aan zijn aanpak. Hij is ambitieus, wij ook, en ik ben zeker dat het werk zal lonen.”

Meer over Sander Gillé

Aangeboden door onze partners