©  ISOPIX

Egypte staat in achtste finales Africa Cup na zuinige zege, Ivoorkust stoot door zonder te spelen

Recordkampioen Egypte heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van de Africa Cup. Het team van aanvoerder Mo Salah won op de derde en laatste speeldag van de poulefase met 1-0 van Soedan.

BelgaBron: BELGA

Mohamed Abdelmonem maakte kort voorbij het half uur het enige doelpunt van de wedstrijd. In dezelfde groep won Nigeria, dat al geplaatst was, met 0-2 van Guinee-Bissau na doelpunten van Umar Sadiq (56.) en William Troost-Ekong (79.). Nigeria is groepswinnaar met negen op negen, Egypte telt zes punten. Soedan is derde met één punt, maar komt niet meer in aanmerking om door te stoten met de beste derdes. Guinee-Bissau is laatste, ook met één punt. 

Ivoorkust stoot door zonder te spelen, ook Kaapverdië en Malawi gaan verder

Ivoorkust heeft zich zonder zelf in actie te komen geplaatst voor de achtste finales . Na de woensdag gespeelde wedstrijden zijn de Ivorianen zeker van een plaats bij de beste derdes. Hetzelfde geldt voor Kaapverdië en Malawi.

Ook al verliest Ivoorkust donderdag de topper tegen Algerije, dan nog kan het niet meer uit de top drie van poule E zakken. Met 4 punten (uit twee matchen) is Ivoorkust al zeker bij de vier beste derdes te eindigen. Soedan (1 punten) en de Comoren (3 punten) scoren immers slechter.

Voor Malawi, dat zijn derde Africa Cup speelt, is het een primeur. Het team haalde 4 op 9 in groep B achter Senegal (5) en Guinee (4).

Kaapverdië, 4 punten in groep A achter Kameroen (7) en Burkina Faso (4), haalde de achtste finales al eens in 2013.

Twaalf coronabesmettingen bij Tunesië

Ondertussen zit Tunesië, dat donderdag een beslissende wedstrijd speelt tegen Gambia, met liefst twaalf coronabesmettingen. Een van hen is aanvaller Wahbi Khazri van Saint-Etienne. Dat maakte de Tunesische voetbalbond bekend op Facebook. Op de laatste training waren bijgevolgd slechts 16 van de 28 kernspelers aanwezig.

Aangeboden door onze partners