©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man die vrouw op metrosporen duwde, blijft in voorlopige hechtenis

Benjamin P. (23), de man die afgelopen vrijdag een vrouw op de Brusselse metrosporen duwde, blijft nog minstens een maand in voorlopige hechtenis. Dat heeft de Brusselse raadkamer woensdag beslist, zo meldt het Brusselse parket. Volgens zijn advocaat, meester Alexandre Kasongo Mukendi, zou P, zelf niet beseffen wat hij gedaan heeft.

Bron: BELGA

De feiten vonden afgelopen vrijdag rond 19.45 uur plaats in het metrostation Rogier. P. duwde daar, voor het oog van de bewakingscamera’s  een vrouw op de metrosporen, net toen een metrostel het station binnenreed. De metrobestuurder kon op het nippertje een noodstop uitvoeren en een aanrijding voorkomen. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar een schouderbreuk werd vastgesteld.

De dader had het meteen na de feiten op een lopen gezet. Getuigen probeerden hem nog tegen te houden maar de man vluchtte weg over de metrosporen. Zijn signalement werd echter snel verspreid en korte tijd later kon hij in het metrostation De Brouckère al opgepakt worden. 

De man, 23-jarige Fransman, Benjamin P.,  bleek geen enkele band te hebben met zijn slachtoffer en werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging tot doodslag. Die onderzoeksrechter stelde ook een psychiatrisch deskundige aan die de man moet onderzoeken. 

P. verscheen woensdag voor de Brusselse raadkamer, die zijn voorlopige hechtenis met een maand verlengde. Over de beweegredenen van de man kan zijn de advocaat voorlopig weinig kwijt, omwille van het geheim van het onderzoek, maar ook omdat P. het zelf niet lijkt te weten.

“Hij weet niet wat er gebeurd is, en was zeer gechoqueerd toen hij het hoorde”, zegt meester Kasongo Mukendi. “Het was voor hem zeer moeilijk om dat te horen, hij wordt opgevangen door een psychiater.”

Aangeboden door onze partners