©  GMAX AGENCY

Code rood? Koning Boudewijnstadion op één na “slechtste voetbaltempel” van Europa, ook Jan Breydel scoort zwak

Het Koning Boudewijnstadion scoort bijzonder slecht bij voetbalfans. Dat blijkt uit een studie van enkele bekende reviewplatformen. Ook het Jan Breydel van Club Brugge haalt de ‘top’ tien.

Vincent Van Genechten

De website money.co.uk. ging op zoek naar de beste en slechtste voetbalstadions in Europa en vergeleek die op basis van de scores die ze kregen op Tripadvisor, Google en Football Ground Map.

Daarbij komt het Stadio Carlo Castellani van Serie A-club Empoli als minst goede uit de bus, met een gemiddelde score van 2,9/5. Daarachter volgen drie stadions met een score van 3,37: Balaidos Stadium (Celta de Vigo), Stadion Maksimir (Dinamo Zagreb) en het Koning Boudewijnstadion (Rode Duivels). Het Coliseum Alfonso Perez van Getafe en Stadio Pier Luigi Penzo van Venezia maken de ‘top’ vijf rond.

Er staat echter nog een Belgisch stadion bij de slechtste tien: dat van Club Brugge. Het Jan Breydel krijgt een gemiddelde score van 3,5/5 en deelt daarmee de achtste plaats met het Vasil Levski National Stadium van het Bulgaarse nationale elftal. Blauw-zwart is al jaren bezig met een nieuw stadion, waarvoor het in oktober eindelijk groen licht kreeg.

 

 ©  money.co.uk

De beste score was weggelegd voor het Westfalenstadion van Borussia Dortmund, dat met een gemiddelde score van 4,57 zes andere stadions afhoudt. Met onder anderen het Camp Nou van FC Barcelona, het Bernabeu van Real Madrid en het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium.

 

 ©  money.co.uk

Aangeboden door onze partners