Djokovic moest de Australian Open aan zich voorbij laten gaan. ©  AFP

Spaanse regering heeft advies klaar voor Novak Djokovic: “Laat je vaccineren”

De storm rond Novak Djokovic is nog altijd niet gaan liggen. De Servische nummer 1 van de wereld werd de toegang tot Australië geweigerd. Hierdoor kon de Serviër niet deelnemen aan de Australian Open. Nu wil ook de Spaanse regering dat Djokovic zich vaccineert.

Jens JacobsBron: BELGA

LEES MEER. Geen visum, geen record, wel ravage: waarom Australisch debacle zware gevolgen kan hebben voor Novak Djokovic

De coronaprik van Novak Djokovic is meer dan ooit een thema. De Serviër dacht deze maand in Melbourne aan de Australian Open mee te kunnen doen op basis van een medische ontheffing. De rechter dacht daar, na een lange juridische strijd, anders over. Djokovic kon zo niet deelnemen aan de Australian Open en ook achter Roland Garros staat nog een vraagteken.

Ook het tennistoernooi in het Spaanse Madrid staat nu ter discussie. “Wat meneer Djokovic moet doen, is zich laten vaccineren. Dat zou het verstandigste zijn om te doen”, vertelde een woordvoerder van de Spaanse regering toen werd gevraagd of de nummer 1 van de wereld bij de mannen mee mag doen in Spanje.

Djokovic reist regelmatig naar Spanje waar hij een huis heeft in badplaats Marbella. Hij bracht daar eind december en begin januari een paar dagen door en trainde daar ook voor de Australian Open.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer