De Genkenaar werd ontmaskerd door een privédetective. 

De Genkenaar werd ontmaskerd door een privédetective. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Genkenaar liegt over diefstal drie kilo goud, maar wordt ontmaskerd door privédetective

Genk -

Een Genkenaar (51) kreeg vijftien maanden cel en 1.600 euro boete omdat hij zijn verzekering probeerde op te lichten. De man beweerde dat er drie kilo goud en 74.000 euro uit zijn appartement gestolen was.

Op 1 januari 2018 liep de man het politiekantoor binnen met het verhaal dat hij na thuiskomst in zijn appartement in Genk opmerkte dat er ingebroken was. Hij beweerde dat de dieven aan de haal gingen met een zwarte sporttas met daarin juwelen, 3 kilogram goud en 74.000 euro cash geld. De man zou al dat geld van zijn bankrekening hebben gehaald omdat hij schrik had dat zijn ex-vrouw de centen zou stelen tijdens hun echtscheiding. De inspecteurs stelden een proces-verbaal op waarmee de beklaagde op 2 januari naar zijn verzekeraar stapte.  

Privédetective

Omdat de verzekeringsmakelaar het verhaal niet geloofde, schakelden ze een privédetective in om het zaakje uit te spitten. Die ontmaskerde de man toen bleek dat zijn verklaringen over een geforceerd slaapkamerraam en drie opengebroken binnendeuren niet klopten.

Uit de bankuittreksels van de man bleek er ook nooit zo’n groot bedrag van zijn rekening gehaald te zijn. De inkomsten van de man konden zo’n som geld ook niet verantwoorden. Het werd dus snel duidelijk dat de diefstal in scène was gezet om zich onterecht te laten uitbetalen door de verzekering.

15 maanden cel

De man werd schuldig bevonden aan valsheid in geschriften en een poging om zijn verzekeraar op te lichten. Hij kreeg dinsdag voor de Tongerse rechtbank een celstraf van vijftien maanden en een geldboete van 1.600 euro opgelegd.