De bestelwagen raakte zwaar beschadigd. 

De bestelwagen raakte zwaar beschadigd. ©  rr

Losgeslagen paard belandt met zware klap tegen bestelwagen en sterft aan verwondingen

Damme -

Een losgeslagen paard heeft maandagavond een zwaar ongeval veroorzaakt langs de Gistelse Steenweg. Het dier werd geraakt door een bestelwagen en overleed later aan zware verwondingen. Ook de camionette liep zware schade op.

Junior Verbeeke

Op sociale media werden verschillende meldingen gedaan van een loslopend paard in Sijsele. Het dier was ergens ontsnapt en raakte omstreeks 19 uur betrokken bij een zwaar ongeval. Het paard liep langs de Gistelse Steenweg toen het plots helemaal lossloeg.

Toen het de baan overliep, kon een bestuurder van een bestelwagen het dier niet meer ontwijken. Met een zware klap belandde het tegen de voorkant van de rijdende bestelwagen, die heel wat schade opliep. De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Het voertuig kon niet meer verder en moest getakeld worden.

Het paard kon op eigen kracht nog weglopen, maar raakte zwaargewond bij het ongeval. De bestuurder van de bestelwagen bleef zo goed als ongedeerd. Even later werd het dier teruggevonden: jammer genoeg was het overleden aan zijn verwondingen. De politie gaat onderzoeken waar en hoe het paard is kunnen ontsnappen.

Aangeboden door onze partners