Ook vriendin van kidnapper Dave De Kock opgepakt: “Ze loog om hem te beschermen”

Het gerecht heeft R.W., de vriendin van kidnapper Dave De Kock (34), opgepakt in Sint-Gillis-Waas. Ze wordt dinsdagmiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Bert Foubert en Cedric LagastBron: Eigen berichtgeving

Het parket en de politie voerden vannacht een huiszoeking uit in de woning in Sint-Gillis-Waas, waar Dave De Kock en R. W. sinds juni samenwoonden. Het is in dit pand dat Dean Verberckmoes (4) vorige week woensdag een nachtje zou blijven logeren. De vrouw werd meegepakt en is van haar vrijheid beroofd.

LEES OOK. Zo zwaar onder invloed dat hij pas uren later uitleg kon geven: hoe Dave De Kock speurders naar lichaam Dean (4) leidde

De Nederlandse R.W. werd verhoord, maar haar verklaringen zouden tegenstrijdig zijn met de verklaringen van De Kock.

Er waren ook al eerder vragen bij de verklaringen van R.W. Ze vertelde de moeder van Dean vorige week aanvankelijk niet dat De Kock vertrokken was met de jongen. Ze beweerde dat het jongetje nog bij haar was. Pas zaterdag biechtte ze op dat De Kock de jongen had meegenomen.

Toen afgelopen weekend een onderzoek werd opgestart naar de spoorloze De Kock, zou ze niet hebben kunnen verklaren welke kleren hij aanhad bij zijn vertrek. In het opsporingsbericht werd dat daarom niet vermeld. Achteraf bleek dat ze dit wel wist.

“Ze loog om De Kock te beschermen”, zei moeder Elke Verberckmoes eerder al. “Ze wilde niet dat De Kock terug naar de gevangenis zou worden gestuurd.”

Meer over Criminaliteit

Aangeboden door onze partners