©  Dick Demey

“Te veel coronagevallen”: ook Limburgse volleyderby Maaseik-Achel uitgesteld

De omikronvariant van het coronavirus blijft roet in het eten gooien in het volleybal. Afgelopen weekend werd de volledige speeldag uitgesteld, nu gaat ook al een streep door de Limburgse derby Maaseik-Achel van komende zaterdag 22 januari (20.30 uur).

Domien Brepoels en Rob Kwanten

Joel Banks werd maandagnamiddag door Maaseik-manager Dieter Leenders op de hoogte gebracht. “Te veel coronagevallen bij Achel was de boodschap”, aldus Banks. “En dus geen derby dit weekend. Wij blijven voorlopig gespaard van omikron. Maar dat mag je natuurlijk niet te hard roepen (lacht). We zijn in een situatie gekomen dat we het van dag tot dag bekijken. Weet dat wij onze spelers wel nog steeds verschillende keren per week testen. We laten niets aan het toeval over.”

Voor Maaseik is het de derde wedstrijd op korte tijd die wordt uitgesteld. Naast de topper van afgelopen weekend op bezoek bij eeuwige rivaal Roeselare - het duel werd verplaatst naar een nog te bepalen datum - trok corona eerder ook een streep door de Champions League-match in Warschau van dinsdag 11 januari. Die match vindt nu op 15 februari in Maaseik plaats. De dag erna volgt de terugmatch, ook in de Steengoed Arena.

Maar de voorbereiding op de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Moskou - zoals de kaarten nu liggen treden de Maaslanders daar woensdag om 17.00 uur aan - krijgt op deze manier een flinke knauw. “Ik heb dit uitgebreid met mijn groep besproken”, vertelt Banks. “We moeten allemaal gelukkig zijn met het feit dat we nog mogen blijven trainen. Je traint natuurlijk altijd met het oog op een wedstrijd. De jongens hebben het er moeilijk mee dat we ons zo weinig kunnen meten met een concurrent. Maar de situatie is wat ze is en we moeten daar zo professioneel mogelijk mee omgaan. Nu we een nieuwe setter aangetrokken hebben (om de blessure van Javad op te vangen) kunnen we die extra trainingstijd alvast goed gebruiken.”

Voor Achel is het de tweede afgelasting op enkele dagen, nadat afgelopen weekend de thuismatch tegen Menen geschrapt werd.

Aangeboden door onze partners