©  AFP

Broer en zus Desmet doen wedstrijdritme op voor Olympische Winterspelen

Met tweede plaatsen op de 1500 meter tijdens een informele wedstrijd in het Nederlandse Leeuwarden hebben shorttrackers Hanne en Stijn Desmet het noodzakelijke wedstrijdritme opgedaan. Het was de laatste krachtmeting voor broer en zus Desmet voor hun vertrek naar de Olympische Winterspelen in Peking (4-20 februari).

Bron: BELGA

Hanne Desmet, die twee maanden geen race had geschaatst, werd zondag tweede achter de Nederlandse Suzanne Schulting. Op de streep was het verschil ruim een halve seconde. Desmet hield de andere Nederlandse shorttrackers Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Rianne de Vries achter zich. De Mechelse lijkt eindelijk hersteld van de gevolgen van een hersenschudding tijdens training. 

Stijn Desmet moest op de 1500 meter buigen voor de Nederlander Bram Steenaart. Wel bleef hij Sven Roes, de winnaar van de 1000 meter (A-finale), voor. In de B-finale op die afstand was de tweede plaats ook voor Stijn Desmet, dit keer achter de vroegere allround wereldkampioen Sjinkie Knegt.

Hanne Desmet kwam op de 1000 meter niet in actie. Ze reed nog wel een 500 meter, hetgeen haar achter De Vries de tweede plek opleverde. Stijn Desmet, die na een bacteriële infectie op halve kracht reed, liet de 500 meter schieten. 

Ward Pétré, Adriaan Dewagtere en Warre Van Damme keerden zonder te schaatsen terug naar België. Ze hadden vorige week deelgenomen aan wedstrijden in Boedapest, waar achteraf schaatsers positief hadden getest op het coronavirus. Die besmetting had geen van de Belgische schaatsers getroffen, maar om veiligheidsredenen werd toch besloten schaatsers die bij de wedstrijd in Boedapest aanwezig waren niet te laten starten.

Aangeboden door onze partners