Appartement onbewoonbaar na brand boven bakkerij Koelen in Diepenbeek

Diepenbeek -

In het enige appartement boven bakkerij Koelen aan de Varkensmarkt in Diepenbeek heeft zaterdagochtend een brand gewoed. De flatbewoners waren niet thuis. Door de bluswerken en uit veiligheid opende de bakkerij een goed halfuur later dan gewoonlijk.

Even voor de opening van de warme bakker merkte het personeel felle rook op in de flat boven de bakkerswinkel. Iedereen verliet meteen het gebouw en de brandweer Zuid-West Limburg werd opgeroepen voor de bluswerken. 

Wasplaats

“De ernst van de brand viel nog wel mee”, zegt brandweerkapitein Tom Vandormael. “Echt lang heeft het niet gebrand. Het is vuur is ontstaan in de wasruimte. Daar stonden naast de droogkast en wasmachine ook een koelkast en wat andere apparaten. Die zijn vernield. Gelukkig waren de bewoners, een alleenstaande mama met kindjes, op het ogenblik van de brand niet thuis.”

Onbewoonbaar

Door de rookschade is het appartement voorlopig onbewoonbaar. Na een grondige inspectie bleek de brand met felle rookontwikkeling geen schade te hebben aangericht in de bakkerij. Die kon even over acht uur openen voor de croissants en warme broodjes die bij een weekendontbijt horen. Dat die in Diepenbeek gesmaakt worden, bleek uit de rij van enkele tientallen wachtenden, die gelukkig snel richting de ontbijttafel konden.

 dj/maw

 ©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio