De eerste aflevering van ‘Deze Week’ gaat over de vogelgriepuitbraak in Bocholt. ©  Boumediene Belbachir

Nieuwe podcast ‘Deze Week’: elke vrijdag een actueel onderwerp doorgelicht

Vanaf nu kan je elke vrijdag luisteren naar Deze Week, een nieuwe podcastreeks van Het Belang van Limburg. Met iedere week een onderwerp uit de (Limburgse) actualiteit dat je zeker niet gemist mag hebben.

Kato Poelmans

Het Belang van Limburg is intussen geen onbekende meer in podcastland. Onze true crime-podcast Van Moord tot Verdict is uitgegroeid tot een vaste waarde en ook onze reeks Wáár is Elke Wevers? Het mysterie uitgespit kon al heel wat podcastluisteraars bekoren.

“Nadat we op een bijzonder succesvolle manier onze podcasts rond moord in Limburg hebben uitgerold, is het nu tijd voor de volgende stap”, zegt hoofdredacteur Indra Dewitte. “Limburg is duidelijk klaar voor dit soort slow journalism. Voor ons is dat de basisreden om hierin te investeren. Enerzijds geloven we rotsvast in de meerwaarde van sterke regionale journalistiek en podcast is nu eenmaal een fantastisch medium om onze knappe verhalen de tijd en ruimte te geven die ze verdienen. Het biedt de mogelijkheid om te verdiepen. Anderzijds merken we ook dat podcast een nieuw, jonger publiek aanspreekt dat we moeilijker kunnen bereiken met onze traditionele publicatievormen.”

“Daarom gaan we nu een stap verder met een wekelijkse actuapodcast, waarbij we dieper inzoomen op een onderwerp dat de gemoederen heeft beroerd in onze provincie. Op die manier breiden we ons audioportfolio langzaam maar zeker uit en kunnen we nog beter invulling geven aan onze opdracht om kwalitatieve regiojournalistiek klaar te stomen voor de toekomst.”

Wat voor onderwerpen mag je verwachten in Deze Week? Chef podcast Geert Nies: “Uiteraard zullen we podcasts maken over de grote Limburgse dossiers. Denk aan de Noord-Zuidverbinding, de wolven en het Spartacusplan. Daarnaast pikken we ook in op de actualiteit die die weekhet nieuws in onze provincie beheerste. En af en toe zullen we je verrassen met een onderwerp waarover je altijd al meer wilde weten.”

“In de afleveringen hoor je Kato Poelmans, onze host”, gaat Geert Nies verder. “Zij zal steeds een van onze journalisten interviewen die zich heeft verdiept in het onderwerp van de week. Daarnaast maken een expert en regelmatig ook een getuige de aflevering compleet.”

Onze host Kato Poelmans. ©  Luc Daelemans

De eerste aflevering van Deze Week, die vanaf vandaag te beluisteren is, gaat over een verborgen pandemie. Een ziekte die we bijna uit het oog verloren zijn door die andere wereldwijde epidemie, maar waar we ons toch zorgen om moeten maken: de vogelgriep. Journalist Roel Damiaans legt uit hoe dat virus Europa in zijn greep houdt en hoe het sinds kort ook onze provincie heeft bereikt. Komt ook aan het woord: professor Thijs Kuiken, viroloog en vogelgriepexpert aan de Erasmus University Medical Center in Rotterdam.

Hoe luisteren?

Eerst het goede nieuws: een podcast is volledig gratis te beluisteren. Dat kan gewoon via onze gratis nieuwsapp. Daarvoor scan je de QR-code bij het artikel. Ofwel open je zelf de app, klik je op ‘meer’, vervolgens op ‘podcast’ en dan kies je de aflevering die je wil beluisteren. Ook op onze website zijn onze podcasts terug te vinden op hbvl.be/podcast.

Ben je al vertrouwd met podcasts en luister je liever in je favoriete podcastapp (Spotify, Apple Podcasts, ...)? Ook daarop zijn onze podcasts uiteraard terug te vinden. Zoek op ‘Deze Week’ en volg ons om zeker geen nieuwe afleveringen te moeten missen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio