Bij een pluimveehouder in Bocholt moesten zo’n 6.000 à 7.000 vogels afgemaakt worden door een uitbraak van de vogelgriep. ©  Animal Rights

PODCAST. Vogelgriep, het andere virus dat in Limburg zit: maar kan jij dat ook krijgen?

Bocholt -

Sinds vorige week zit de vogelgriep in Limburg. Bij een pluimveehouder in Bocholt moesten maar liefst 6.000 à 7.000 vogels afgemaakt worden nadat het virus er werd ontdekt. Hoewel het de eerste besmetting van het virus in Limburg is, raast de vogelgriep al veel langer door Europa. Kan de vogelgriep kwaad voor de mens en moeten we ons er meer zorgen over beginnen maken?

Journalist Roel Damiaans was erbij in Bocholt toen de vogels geruimd werden. Hij legt uit hoe het virus onze provincie heeft bereikt en waar het vandaan komt. Ook aan het woord: professor Thijs Kuiken, viroloog en vogelgriepexpert aan de Erasmus University Medical Center in Rotterdam. Professor Kuiken is ook betrokken bij Delta-Flu, een Europees onderzoeksproject naar het vogelgriepvirus.

LEES OOK. Nieuwe podcast ‘Deze Week’: elke vrijdag een actueel onderwerp doorgelicht

Een gespecialiseerd bedrijf kwam de vogels in Bocholt ruimen. ©  Boumediene Belbachir

Het is raadzaam om zieke of dode vogels niet aan te raken. Als je ergens noodlijdende vogels vindt, kan je de vogelbescherming in jouw streek contacteren, of de influenzalijn bellen op 0800 99 777.

 © Animal Rights

 kp, rd

Wil je reageren op deze aflevering? Dat kan via podcast@hetbelangvanlimburg.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer