© TVL

Maaseikse wint 6,5 miljoen euro: “Wat ik nu ga doen? Een horloge kopen”

Wat weten we van de nieuwste Lottowinnaar? Het is een Limburgse dame tussen 55 en 64 jaar, ze bracht haar winnend biljet binnen bij de Standaard Boekhandel in Maaseik, ze wint 6,5 miljoen euro en ze denkt er aan om eerst een nieuwe horloge te kopen en daarna een nieuw huis. Aan de Standaard Boekhandel in Maaseik werd dinsdag alvast een levensgrote cheque geschonken met daarop het gewonnen bedrag: 6,5 miljoen euro.

Mark Dreesen

LEES OOK. Limburgse Lottowinnares van 6,5 miljoen euro kocht lotje in Maaseik

Niet alleen de onbekende dame van 6,5 miljoen euro is blij. Ook het personeel in de Standaardboekhandel in Maaseik straalt. “We zijn blij dat het om een klant gaat in onze zaak”, aldus zaakvoerster Sarah Vandewal van de Standaardboekhandel in de Bosstraat in Maaseik. Sarah mocht van Liliane Goor van Lotto dinsdag de cheque in ontvangst nemen.

“Ook wij zijn blij,” vertelt Liliane Goor. “We hebben zopas het bedrag van 6,5 miljoen euro op de rekening van de dame overgeschreven. Dat is het hoogste bedrag dat we in 2021 konden uitkeren. Natuurlijk wil de dame onbekend blijven. Ze zag op 8 december 2021 met eigen ogen de zes juiste cijfers uit de trommel vallen. Dat waren de nummers 13-18-33-38-40-44. De dame is daarna niet naar de Standaard Boekhandel gestapt om zich bekend te maken, maar heeft contact opgenomen met het Lotto kantoor in Brussel. Lotto Brussel maakt dan een afspraak met de winnaar. De dame heeft kenbaar gemaakt dat ze maar af en toe meespeelt met Lotto. Dat doet ze dan met een beperkt bedrag. Nu ze 6,5 miljoen euro op haar rekening krijgt, denkt ze er aan eens een nieuwe horloge te kopen en daarna wil ze een nieuwe woning kopen. Verder heeft ze aangegeven dat een reis naar het buitenland hoog op haar verlanglijst staat.”

Tuinieren

Wat de dame zeker nooit meer gaat doen, is werken in de tuin. Aan tuinieren heeft de dame namelijk een absolute hekel. Natuurlijk heeft iedereen in Maaseik op straat het over de nieuwe miljonair. “De stad Maaseik heeft vele schulden. De dame kan de pensioenbom van het ziekenhuispersoneel aflossen,” grapt een Nederlandse heer in een bakkerij in Dilsen-Stokkem. Zelfs in Dilsen-Stokkem is de winnares van 6,5 miljoen euro het gespreksonderwerp van de dag. “Ik wil graag bij de dame gaan tuinieren”, reageert een wakkere student.

“In onze boekenwinkel heeft iedereen het over de nieuwe Lottowinnares”, aldus Sarah Vandewal. “Praten over het weer buiten staat nu plots op de tweede plaats. Zelfs onder het personeel denken we er over na wie gewonnen zou kunnen hebben. Er komen regelmatig klanten de zaak binnen om op Lotto te spelen. We vragen dan of ze met dezelfde cijfers van de vorige week willen spelen en of ze nieuwe cijfers willen invullen. Regelmatig komen er klanten binnen die op ons vertrouwen. Ze vragen dan of wij de zes cijfers willen invullen. Dat doen we met een glimlach. Stel je voor dat wij de zes winnende cijfers voor haar ingevuld hebben. Het is een troost waarmee we zouden kunnen leven. Dat we vandaag symbolisch van Lotto de levensgrote cheque krijgen met daarop het de weergave ‘6,5 miljoen euro, gewonnen in de Standaard Boekhandel in Maaseik’ vinden we geweldig. Deze levensgrote cheque krijgt een bijzondere plek in onze etalage.”

47 Jackpotwinnaars

Liliane Goor van Lotto: “In 2021 waren er over het hele land 47 Lotto Jackpotwinnaars met zes juiste cijfers. Daarvan mogen zich 35 mensen miljonair noemen. Op winnen staat geen leeftijd. De oudste winnaar was 97 en de jongste 19 jaar. Op jaarbasis herinvesteren we ook 335 miljoen euro aan maatschappelijke, sportieve en culturele projecten.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio