©  EPA-EFE

Tennis

Rafael Nadal vindt dat Djokovic moet kunnen aantreden op Australian Open: “Gerecht heeft gesproken”

Voor Rafael Nadal is het logisch dat Novak Djokovic volgende week kan aantreden op de Australian Open, aangezien “het gerecht heeft gesproken”. Maandag verwierp een Australische rechter de beslissing van de Australische regering om het visum van de Serviër te annuleren. Het nummer 1 van de wereld moest onmiddellijk vrijgelaten worden uit het quarantainehotel waar hij sinds enkele dagen verbleef.

BelgaBron: BELGA

LEES OOK. Novak Djokovic heeft toch recht op visum voor Australië, uitzinnige fans vieren na uitspraak van rechter

“Ook al ben ik het over bepaalde zaken niet eens met Djokovic, het gerecht heeft gesproken”, zei Nadal op de Spaanse radiozender Onda Cero. “Ik geloof dat het het meest rechtvaardig is dat hij op de Australian Open mag spelen. Het gerecht heeft beslist dat hij het recht heeft om deel te nemen. Al verkies ik op persoonlijk vlak uiteraard dat hij niet speelt”, aldus Nadal nog met een kwinkslag. “Neen, voor onze sport is het beter dat de beste spelers op het court verschijnen.”

LEES OOK. Beetje duivel, beetje engel: waarom het imagoprobleem van Novak Djokovic niet helemaal terecht is

De regering kan echter nog altijd beslissen om Djokovic toch uit te wijzen. De Australische minister van Migratie Alex Hawke behoudt dat recht, zei de advocaat voor de regering Christopher Tran. Volgens de Australische krant The Age zou Hawke maandag nog geen beslissing daarover nemen. Djokovic verblijft nu in het bureau van zijn advocaten, zo verklaarde zijn broer Djordje op de Servische televisie.

 

 ©  AFP

Djokovic zag zijn visum donderdag bij aankomst in Australië door de douane ingetrokken omdat er problemen zouden zijn met de medische vrijstelling die hij kreeg om zonder vaccinatiebewijs het land binnen te mogen. Djokovic’ verdediging maakte zaterdag bekend dat de tennisser in december positief had getest op het coronavirus en op basis daarvan groen licht had gekregen om naar Melbourne af te reizen.

Meer over Rafael Nadal

Aangeboden door onze partners