©  AP

Terwijl politie moet ingrijpen aan hotel, noemt Servische president weigeren van Novak Djokovic een “politieke heksenjacht”

De Servische president Aleksandar Vucic noemt de manier waarop Australische autoriteiten omgaan met zijn landgenoot Novak Djokovic een “politieke heksenjacht”. De tennisser is op het vliegveld van Melbourne tegengehouden vanwege problemen met zijn visum. De nummer 1 van de wereld zit nu vast in een quarantainehotel in de Australische stad, waar de Australian Open op 17 januari begint.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Ik ben bang dat deze meedogenloze politieke achtervolging doorgaat totdat er iets bewezen kan worden”, aldus de president. “Want als je niet van iemand kunt winnen, ga je dit soort dingen doen.”

Volgens Vucic is er contact geweest met de Australische ambassadeur en gaat zijn regering aan Australië vragen of Djokovic de komende dagen mag doorbrengen in het huis dat al voor de tennisser was gehuurd. Volgens een Servische journalist is dat verzoek al afgewezen. Nu zit Djokovic vast in een hotel tussen asielzoekers die ook wachten op toestemming het land binnen te mogen.

LEES OOK. Novak Djokovic zit nog zeker tot maandag vast in ‘hotel’ met asielzoekers, spullen nog steeds op luchthaven: “Niemand staat boven de wet”

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

Djokovic moet tot maandag wachten om te weten of hij in Australië mag blijven. De rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen de beslissing van de Australische autoriteiten is tot dan uitgesteld, omdat de benodigde papieren nog niet bij de rechter zijn aangeleverd.

Djokovic zei dinsdag een medische vrijstelling te hebben gekregen om ook zonder coronavaccin het land in te komen, maar volgens de autoriteiten ontbreken de benodigde bewijzen daarvoor. Die vrijstelling had de twintigvoudig grandslamwinnaar nodig omdat hij al maandenlang niets wil zeggen over zijn vaccinatiestatus. In principe mogen alleen gevaccineerde tennissers meedoen aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Vader Djokovic vergelijkt zijn zoon met Jezus

Srdjan Djokovic, de vader van Novak Djokovic, heeft donderdag op een persconferentie in Belgrado zijn zoon vergelen met Jezus Christus. “Jezus werd gekruisigd, maar heeft het doorstaan en leeft nog steeds onder ons”, zei hij. “Nu proberen ze Novak op dezelfde manier te kruisigen.”

Srdjan Djokovic noemde zijn zoon in dramatische stijl een “vrijheidsstrijder”. “Novak is Servië en Servië is Novak”, zei hij verder. “Hij zal strijden zoals wij Serviërs dat altijd doen. Hij is het licht aan het einde van de tunnel voor een wereld van vrijheid. Niet enkel het westen, maar zeven miljard mensen vormen de aarde.”

Volgens Srdjan Djokovic zit zijn zoon in Australië in een gevangenis. “Behalve zijn telefoon werd hem alles afgenomen”, zo klonk het. “Hij kan zich niet omkleden of wassen. Hij vecht niet alleen voor Servië, maar voor de hele wereld. Hij strijdt voor de vrijheid van meningsuiting.”

 

 ©  AP

 

 ©  AFP

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

Meer over Novak Djokovic

Aangeboden door onze partners