©  BELGAIMAGE

Ongevaccineerde Novak Djokovic krijgt “vrijstelling” en mag deelnemen aan de Australian Open

Novak Djokovic reist met een vrijstellingsvergunning naar Australian Open af. Dat meldt de Servische nummer 1 van de wereld op Instagram. De Serviër is een van de weinige toptennissers die weigert om zich te laten vaccineren tegen corona.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Na weken van speculatie – zal hij of zal hij niet? – heeft Novak Djokovic gemeld dat hij toch zal deelnemen aan de Australian Open. De 34-jarige Serviër, die het evenement al negen keer won, verklaart via zijn sociale media dat hij een uitzonderlijke toestemming heeft gekregen om Australië binnen te komen.

De voorbije weken was de titelverdediger altijd vaag gebleven over zijn plannen rond de eerste grand slam van het jaar, die op 17 januari begint. Djokovic beschouwt vaccinatie niet alleen als een privézaak, maar had ook zijn twijfels over een covid-prik al publiek gemaakt. De Australische overheid wil nochtans alleen gevaccineerde spelers op zijn grondgebied toelaten, maar de voorzitter van Tennis Australië had het voorbije weekend al onthuld dat een handvol niet-gevaccineerde spelers een uitzondering hadden gekregen. Hij voegde er wel aan toe dat zij een strengere toelatingsprocedure moeten ondergaan dan andere mensen die het Australisch grondgebied willen betreden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de organisatie van de Australian Open hebben twee onafhankelijke panels van medische experts het verzoek van Djokovic voor een vrijstelling beoordeeld. Zij kwamen tot de conclusie dat de 34-jarige Serviër daarvoor in aanmerking komt.

“We hebben eerlijke en onafhankelijke protocollen opgesteld om zulke verzoeken te beoordelen”, zegt toernooidirecteur Craig Tiley. “Hiermee zijn we er zeker van dat de Australian Open 2022 veilig en leuk voor iedereen is.”

Meer over Novak Djokovic

Aangeboden door onze partners