Wolf verdrinkt in Albertkanaal. © TV Limburg

Wolf in Limburg

Autopsie moet uitwijzen of verdronken wolf de zoon van August en Noëlla is

Hasselt -

De wolf die zondag dood in het Albertkanaal werd gevonden, zou een nakomeling van August en Noëlla kunnen zijn. De dode mannetjeswolf had een oude beenbreuk. Het zou dus kunnen gaan om de wolf die eind 2020 was aangereden in Oudsbergen.

Het kadaver van de wolf die verdronk in het Albertkanaal in Kuringen, zal worden onderzocht door de wetenschappers van het INBO. “Van zodra de autopsie afgerond is, zullen we communiceren over de afkomst van de wolf”, laat woordvoerder Koen Van Muylem weten. Maar het zou dus niet onmogelijk zijn dat de dode wolf een van de twee jaarlingen is die nog in de Limburgse roedel zat. Dat deze twee mannetjes begin 2022 de roedel zouden verlaten, werd verwacht. Dat er eentje al eens een stapje in de wereld ging zetten, is volgens kenners niet onlogisch. Stel dat het een van de jaarlingen is, dan heeft dit dier wel een keer het Albertkanaal overgestoken.

Of het inderdaad om een van de twee gaat, zal uit onderzoek moeten blijken. De resultaten zullen wel een paar weken op zich laten wachten. Mocht het zo zijn, blijft er van die eerste nest welpen op Limburgse bodem - de Bosland Daltons werden ze gedoopt - nog een mannetje over. De twee vrouwtjes verongelukten en een mannetje verdween spoorloos.  mm

LEES OOK. Zoektocht naar aangereden wolf stopgezet: “Vermoedelijk is hij terug naar huis”

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio