© Marie-Paule Clerinx

© Marie-Paule Clerinx

© Marie-Paule Clerinx

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Gaby Konings gehuldigd voor jarenlange inzet in Riemstse parochie

Riemst -

Na de kerstviering op vrijdag 24 december in de Sint-Martinuskerk van Riemst werd Gaby Konings (90) in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange gedreven inzet in het Riemstse parochiegebeuren.

Marie-Paule Clerinx

Gaby had zelf eerder al duidelijk gemaakt dat het tijd was voor een aflossing van de wacht. Hij was een van de parochiemedewerkers, maar toch zowat een manusje-van-alles in het parochiaal leven in Riemst. Zo was hij de man bij wie je moest zijn om misintenties te regelen. Hij is nog steeds dirigent en de drijvende kracht van het parochiaal zangkoor Sint-Maarten. Ook is hij de verantwoordelijke uitgever van ’t Belleke van Sint-Maarten, het infoblad van de parochie. Dat verscheen telkens op de tijdstippen dat het hem nodig leek. En dat is slechts het topje van de ijsberg.

Gaby werd dan ook gehuldigd in de nabijheid van een mooi opgestelde kerststal en overladen met heel wat geschenken. Hij kreeg een gemeend applaus van pastoor en ex-deken Lemmens in de federatie Vlijtingen en enkele leden van de parochieraad, maar natuurlijk ook van alle aanwezige kerkgangers. “Dat hij nog vele dagen en uren mag genieten in zijn schildersatelier”, klonk het bij de parochie. “Dankuwel Gaby!”

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio