©  EPA-EFE

Tottenham krijgt forfaitnederlaag (0-3) toegewezen en is uitgeschakeld in Conference League, Vitesse stoot door

De tuchtcommissie van de UEFA heeft maandag uitspraak gedaan over groep G in de Conference League. Het eindverdict in die poule was nog onduidelijk nadat Tottenham op de laatste speeldag van de groepsfase weigerde te spelen tegen Stade Rennes.

Bron: Belga

Tottenham had naar eigen zeggen te weinig spelers door een corona-uitbraak, maar dat volstond voor de UEFA niet om het duel niet te laten doorgaan. De UEFA bestraft de Spurs met een 0-3 nederlaag. Daardoor is Vitesse, dat op de slotspeeldag met 3-1 won van het Sloveense NS Mura, zeker van kwalificatie voor de play-offronde.

Openda

De Eredivisie-club, die in de laatste voorronde Anderlecht uitschakelde, eindigt zo als tweede in de poule met tien punten. Rennes (14 ptn) is groepswinnaar en gaat rechtstreeks door naar de achtste finales. Tottenham (7 ptn) en Mura (3 ptn) zijn uitgeschakeld.

Belofteninternational Loïs Openda (21) is één van de smaakmakers bij Vitesse. De aanvaller kwam dit seizoen, over alle competities heen, al tot twaalf goals.

Vitesse neemt het in de tussenronde van de Conference League op tegen het Oostenrijkse Rapid Wien, dat in de groepsfase van de Europa League Racing Genk uitschakelde.

 

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners